torsdag , 18 juli 2024
Press

AI NEWS startar två internationella idrottstidningar

Pressrelease 2023-05-29Vi startar två internationella AI-tidningar, en profilerad på fotboll och en på Golf, båda kommer vara publika under juni 2023. Under 2023, kommer ytterligare idrottsprofilerade tidningar lanseras.

Tidningarna fungerar som andra AI tidningar med reklam, nativeartiklar, exklusivare betal artiklar. En succesiv kartläggning och artiklar om merparten av världen golfbanor och fotbollsklubbar, för de 3 högsta serierna i olika länder.

Utöver detta så erbjuds klubbar/banor partnerskap på prenumerationsbasis, till tidningen i olika nivåer, som hjälper dem att nå ut med sin marknadsföring. Partnerskapet innebär fler artiklar om klubben/banan, lyfta fram viktiga frågor, kunna ge riktade erbjudanden till sina läsare och mycket annat som AI stödjer på bra och effektivt sätt.

Ambitionen är att varje respektive tidning, ska ha flest läsare i världen inom sitt respektive område, både genom klubbarna själva, sociala medier och andra distributionskanaler. Idrottens kanaler inom sociala medier, är mycket stora.

Tidningar är flerspråkiga, men har engelska som huvudspråk.

Varje tidning har en känd idrottsprofil inom sin idrott, som partner och kontaktperson.

 

Golf

Det finns totalt ca 40.000 golfklubbar i världen. Nästan alla söker på olika sätt, metoder att utöka sina inkomster. Det uppskattas finnas ca 70 miljoner registrerade golfspelare i världen, det är de som är målgruppen som läsare. Utöver det finns förstås ännu fler som på olika sätt följer golfen som idrott.
I princip varje klubb, kommer få en artikel om sin klubb (kommer ta en stund). 
Varje golfbana får ett erbjudande (som kontinuerligt upprepas) att gå in i AI Golfs olika partnerprogram, som innebär olika former av fördelar. Fler artiklar, kunna marknadsföra sin klubb och t.ex. locka läsare att testa den banan och på så sätt leverera greenfee-inkomster, eller annat som klubben erbjuder.

Vi har en målsättning att 10% av världens golfbanor på sikt är med i partnerprogrammet och att det blir en viktigt kompletterande inkomstkälla för klubben med den marknadsföring som tidningen levererar.

På sikt, planeras det kompletteras med videoreportage, för klubbar som är med i partnerprogrammet.


Fotboll

Enligt Fifa finns ca 240 miljoner registrerade fotbollsspelare i ca 200 länder. Utöver är det världens största sport, hur man än mäter det. Totalt är det säkerligen mer än 2 miljarder människor som är tidningens kundgrupp.
Vi siktar på att kartlägga de högsta 3 nivåerna inom fotboll, vilket uppskattas vara ca 100.000 – 150.000 klubbar i världen. Det räknas som bara 350 av dessa är storklubbar.

I princip varje klubb, kommer få en artikel om sin klubb (kommer ta en stund). 
Varje fotbollsklubb får också ett erbjudande (som kontinuerligt upprepas) att gå in i AI Fotbollens olika partnerprogram, som innebär olika former av fördelar. Fler artiklar, kunna marknadsföra sin klubb och t.ex. locka publik och på olika sätt för att göra det attraktivare att sponsra, följa klubben eller köpa fansprodukter.
De största klubbarna i världen får hur mycket press och media, som helst, men klubbarna under dessa, är det väldigt sparsamt och det är den sektorn som är en stor möjlighet för tidningen och klubbarna.Fotbollstidningen kommer att utöver AI-genererad produktion, även lyfta fram andra intervjuer och motsvarande.
Frågor
ir@ainews.zone

 

 

Relaterade Inlägg

Press

AI News – Franchise – Fokusera på en tydlig kundgrupp

När du överväger att etablera din egen medieplattform genom Franchise är det...

Press

Franchisetagare till AI News kan skapa mångmiljoninkomster

Redan utan AI, tjänar vissa frilansare så mycket som 4,3 miljoner per...

Press

BLI ÄGARE, VD OCH REDAKTÖR TILL EN DIGITAL AI-TIDNING

Nu inom medias konvertering till AI-baserad finns en gynnsam möjlighet att driva...

Press

AI VS Människa

Datorer, mobiler, Internet har påverkat mänskligheten och sättet och metoder att bedriva...