torsdag , 18 juli 2024
Distribution

FÖRKLARING OM DISTRIBUTION AV AI NEWS OLIKA MEDIER

Varje sida har sina unika förutsättningar, men vanligtvis gäller några olika principer 

Organiska besökare 

Dessa är besökare som gillar en sida och dess innehåll och fortsätter att komma tillbaka. Genom att framgångsrikt bygga en stabil kundbas kommer bastrafiken att fortsätta att öka. Ytterligare trafik till sidan, via dynamisk trafik som förhoppningsvis blir organisk. 

Eftersom vi är verksamma inom väl definierade ämnesområden tror vi att vi har en utmärkt position för att fånga de som är genuint intresserade av ett område. Självklart har AI-sidor olika förutsättningar att uppnå olika organisk trafik, främst beroende på språk/geografi/marknad och intresseområde. Till exempel. Har AI-fotboll en global marknad och stort intresse jämfört med t.ex. sidan om personlig assistans i Sverige. Båda har sina specifika kunder, men givetvis helt olika förutsättningar. 

Dynamisk trafik 

Dynamisk trafik är trafik som i första hand distribueras till olika sociala kanaler som Twitter, Facebook, Instagram etc. men även nyhetsbrev och bloggar.  I princip är användningen av de flesta sociala kanaler planerad. När det gäller artiklar om fotboll riktas inlägget till en förvald kanal, vilket innebär att artiklar om FC Barcelona distribueras på ett sätt och artiklar om Lilleskutt IF på ett annat. 

Särskilt betalande premiumkunder kontrollerar vi distributionen på ett sätt som passar dem. Vissa kanaler produceras till 100% på en viss AI-sida, medan i andra fall olika specifika artiklar/filmer/poddsändningar distribueras till specifika sociala kanaler. 

Via RSS-flöden skapar vi automatiska flöden till andra mediekanaler, bloggar, hemsidor och även direkt till olika kanaler. människors webbläsare. Så det fungerar är att när vi publicerar något så publiceras det även till de som har RSS-läsare inställda på vår information. Vidare kan olika samarbetsformer tillgodoses, som vi gör med den sociala plattformen made4share, där distribution mer eller mindre sker till alla användare enligt olika intressen som användaren i förväg valt. 

Vi räknar med att kunna möta ytterligare distributionssamarbeten, många sociala kanaler/grupper saknar innehåll vilket vi kan komplettera med. Gamla medier, däremot, har börjat förvänta sig (och i vissa fall kräver) att sociala företag ska betala för innehållet de publicerar på ett antal sätt. Förutom dynamisk trafik kan företaget komplettera/sponsra inlägg (vid behov) med annonser för att nå andra marknader

En mix mellan dynamisk och organisk 

Blandad trafik är i grunden organisk och dynamisk kunder/trafik som delar innehåll på olika sätt i grupper, sociala konton, bloggar och privata profiler. Det här är ett område där trafik kan vara svårt att räkna, men generellt sett, ju bättre innehåll som levereras, desto mer kan det stimulera denna typ av aktivitet. 

Betala per klick 

Hösten 2023 kommer bland annat en betal-per-klick-sida att lanseras. Vad den gör är att den gör utvalda artiklar och material, läsare har ett klick tillgång till allt innehåll, vilket skapar en liten skuld. Det tillkommer vanligtvis en liten avgift för ett klick, vanligtvis 1-5 SEK (eller 0,1-0,5 EUR/USD). 

Klicka för att öppna innehållet direkt. När en kund är skyldig 100 SEK (eller 10 USD/EUR) måste de betala för att fortsätta ha klickåtkomst. Kunder kan betala med vanliga medel utan att behöva registrera sitt kreditkort. Samma konto/klickskuld oavsett vilken sida som används även utanför AI News. Metoden har också en stark trafikdrift, där en % andel av klickintäkterna som affiliate betalas ut till personer som delar, sprider och marknadsför artiklar etc, i princip på vilken kanal de vill. 

Alla som vill sprida kommer automatiskt att få en skapad länk som dirigerar kundens klick/affärsinkomst till delaren (systemet är testat och fungerar i princip) så betala per klick har i princip två effekter , intäkter från produktionsmaterial och total trafik genom distribution 


Beräknade volymer

Det är svårt att omvandla uppskattad trafik till siffror, men vi uppskattar att den dagliga trafiken av olika artificiell media som vi driver kommer att uppgå till miljontals, beroende på operationsantalet sidor, sprrofil, språk och innehåll. Hur mycket material som producerades och hur det fördelades. 

Det är förstås också svårt för oss att veta hur lång tid det tar för en mediewebbplats att nå viss volym, och när trafiken når en mättad och stabil nivå. Dessutom är trafik en sak, och vad trafik genererar intäkter är en annan, men att göra ett bra jobb med intäkter kräver också att man genererar trafik och attraktivt innehåll. 

Förhållandet mellan trafik och intäkter har följande faktorer: 

Annonsintäkter – Efter att kritisk trafik har nåtts är den proportionell mot trafiken. 

Tjäna premiummedlemskap – Delvis proportionell mot trafikvolym

Kundtidning – lågt förhållande till trafik. 

Våra egna simuleringar (ekonomiska rapporter finns under Ekonomi)
Lämna kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

Distribution

Vi har i princip obegränsad marknadskraft

Mänskliga AI-figurer och profiler skapas och fungerar som nav och främjar AI...

Distribution

Marknad och volym

Varje tidning/magasin är tydligt nischade inom sitt område, detta kopplade till sociala...

Distribution

RSS Flöde

RSS flöde fungerar så att andra tidningar/sidor och även privat om man...

Distribution

Nyhetsbrev

Varje tidning har också ett nyhetsbrev, för just den tidningen.  Det är...